Pages

27 May 2016

znakovit napredak ljudskog roda

Ljudski rod je dosegnuo novu razinu. Skoro svi primjerci.

U tehnološkom krešendu zahuktalog posljednjeg doba pisane povijesti ljudskog roda, polagano započetog prvim tiskarskim, a potom i parnim strojem, izumom električne energije, jednosmjerne i izmjenične, razbijanjem atoma, danas nas skoro svakodnevno iznenade nekim ljudskim fizičkim ili umnim dosegom, nekim znanstvenim izumom, novim lijekom, nekim tehnološkim dostignućem koje je cjelozemaljskoj ljudskoj vrsti dano na korištenje sa ili bez nadoknade.

Tako je, čak i prije dešifriranja ljudskog genoma, spuštanja ljudske letjelice na Mars, otkrivanja zemljoida na relativno nevelikoj daljini od Sunčeva sustava i izuma vodokotlića, i daleko prije nego što je Njemačka u Brazilu domaćinu na svjetskom nogomentnom prvenstvu napunila mrežu, po jedan gol za svaki dan u tjednu, ljudski um i ljudski rod dosegnuo i vezu između papučice pri dnu kante za otpatke i poklopca na njenom vrhu. Stručnjaci jednog manje poznatog, ali u uskim krugovima cijenjenog meksičkog higijenskoznanstvenokozmetičkog instituta, uočili su direktnu vezu pomicanja gumom obložene metalne papučice, uobičajeno je to raditi nogom, iako su u postopku provjere otkrića, neki od stručnjaka to umješno i uspješno obavili i rukom i glavom, i metalnog poklopca koji fenomenalno naliježe na otvor kante za otpatke. Naime, pritiskom na spomenutu papučicu, uzročnoposljedično se, a putem sustava poluga, otvara poklopac kante i omogućuje ubacivanje otpadaka u kantu. 

Također, ne manje bitno, otpuštanjem papučice, poklopac se vraća u prvobitni položaj te time omogućuje ponavljanje radnje. Stručnjaci tog instituta vele i da za to nije nužno znati razliku između digitalnog mp3 zapisa i vinilne gramofonske ploče, te da je dovoljan fizička i intelektualna razina petogodišnjeg djeteta.

Velim, ljudski rod je dosegnuo i tu razinu. Ali ne svi primjerci.

No comments:

Post a Comment